”Pieni kylä, mutta kansainvälisellä twistillä”

Alun perin pellolainen, Hangasvaaralla keittiöitä ja muita kodin kiintokalusteita myyvä ja suunnitteleva Johanna tuli Leville Lontoon kautta. Siellä hän tapasi miehensä Manun, jonka kanssa muutti alueelle 20 vuotta sitten. Leville houkutteli kansainvälinen ilmapiiri.

”Tiesin, ettei siellä ulkomailta muuttavia katsottaisi kummeksuen.” Manu saikin nopeasti kokin töitä ja Johannakin työskenteli ensin hotellissa, sittemmin kaupan kassalla ja pitkän rupeaman Levin Matkailussa. Nykyisin hän opiskelee sisustussuunnittelu
”Levi on yhtä kuin Sirkan kylä. Pieni kylä, mutta kansainvälisellä twistillä”, Johanna sanoo. Levillä pääsee pienen kylän kodikkaaseen tunnelmaan, mutta palvelut löytyvät läheltä. Ulkopaikkakuntalaiset otetaan hyvin vastaan ja lapsille löytyy joustavasti hoitopaikka vuoropäiväkodissa. Siellä Johannankin kolme lasta ovat olleet hyvässä hoidossa silloin, kun vanhemmat ovat olleet ilta- ja viikonlopputöissä.

”Monikulttuurisuus tuli hauskasti esille, kun lapset päiväkodissa lauloivat kevätjuhlissa Matkustan ympäri maailmaa-laulun kahdeksalla kielellä. Niin monta eri kieltä puhuvaa oli ryhmässä laulamassa.”

Perheen kanssa voi harrastaa kaikenlaista, varsinkin liikunnalliset harrastukset ovat ihan lähellä, ympäri vuoden on lapsillekin paljon tekemistä. Paikallisesti seuratoimintaa löytyy mm. Immelän Vihurien, Kittilän Palloseuran, Salibandyseuran sekä tietenkin Levi Ski Clubista. Johannan vanhin tytär Emma kilpaili jonkin aikaa laskettelussa. Revontuliopistolla on myös laajaa kurssitoimintaa.

Johannan mies Manu on leviläisenä perheen isänä tottunut jo Lapin lämpötilan vaihteluihin ja kommunikoi jo sujuvasti suomen kielellä. Yhdessä perheen ja naapurien kanssa viritellään Hossan talon pihapiirin kotaan tulet ja paistellaan perjantain kunniaksi loimulohta

Lisälukemista

”Rakkaus Leviin on syventynyt vuosi vuodelta”

Helsingissä paistaa huhtikuun loppupuolen aurinko, kun Maritta Laskujärvi pyöräilee, lenkkeilee ja rullaluistelee hiekasta jo harjatuilla kaduilla. Vanhan kaupungin rannoilla meri kiiltelee tummana, mutta mieli palaa Levin valkeisiin hankiin ja kirkkaan siniseen taivaaseen. Ensimmäisen kerran Maritta tuli Leville jo 1990-luvun alussa harjoittelijana. Vanhan Hullu Poron vastaanotossa silloin vietetyn ajan jälkeen hän jo piti Lapin ihmisiä aitoina […]

Lue lisää →

”Pieni kylä, mutta kansainvälisellä twistillä”

Alun perin pellolainen, Hangasvaaralla keittiöitä ja muita kodin kiintokalusteita myyvä ja suunnitteleva Johanna tuli Leville Lontoon kautta. Siellä hän tapasi miehensä Manun, jonka kanssa muutti alueelle 20 vuotta sitten. Leville houkutteli kansainvälinen ilmapiiri. ”Tiesin, ettei siellä ulkomailta muuttavia katsottaisi kummeksuen.” Manu saikin nopeasti kokin töitä ja Johannakin työskenteli ensin hotellissa, sittemmin kaupan kassalla ja pitkän […]

Lue lisää →

”Harrastaminen ja vapaa-aika on työelämänkin suola”

”Ai miks mä asun täällä?” Jonna päivittää Facebookiin kuviensa yhteyteen, jossa ensimmäisessä aurinko paistaa suoraan peililaseihin ja laskettelukypärään, takana joku taiteilee rinnettä alas Telemark-suksilla ja toisessa murtomaahiihtosuksien edessä on loistava latu. Jonna kotiutui Helsingistä Saariselän ja Ähtärin kautta Leville puolitoista vuotta sitten. Saariselällä kului pitkä rupeama hotellinjohtajana ja Ähtärissä 1,5 vuotta eläinpuiston toimitusjohtajana. Nyt vedettävänä […]

Lue lisää →