”Harrastaminen ja vapaa-aika on työelämänkin suola”


”Ai miks mä asun täällä?” Jonna päivittää Facebookiin kuviensa yhteyteen, jossa ensimmäisessä aurinko paistaa suoraan peililaseihin ja laskettelukypärään, takana joku taiteilee rinnettä alas Telemark-suksilla ja toisessa murtomaahiihtosuksien edessä on loistava latu.


Jonna kotiutui Helsingistä Saariselän ja Ähtärin kautta Leville puolitoista vuotta sitten. Saariselällä kului pitkä rupeama hotellinjohtajana ja Ähtärissä 1,5 vuotta eläinpuiston toimitusjohtajana. Nyt vedettävänä on Kittilän lentoasema ja Finavian Lapin toiminnot. Talon Jonna osti ihan Levitunturin kupees

”Levin ladut on älyttömän mukavia hiihtää. Leppoisia lenkkejä riittää hiihdettäväksi eikä välttämättä tarvitse suksia veren maku suussa tunturien taakse, jos ei halua.” Kaikki ladut ajantasaisine kunto- ja huoltotietoineen löytyvät myös sähköisestä latukartasta InfoGISLevi, jonka mobiiliversiota Jonna käyttää aktiivisesti. ”Kokonaisuutena latuverkosto on ihan huippua”, Jonna kehuu.”Hienointa täällä on talven harrastamisen upeus. Voi lasketella tai hiihtää murtsikkaa, miten vain.” Liikunnallisten harrastusten lisäksi Jonna myös laulaa paikallisessa Viihdekuoro Vasitellassa. ”Ja golf pitää aloittaa. Green Card löytyy jo, vielä kunhan saisi itsensä kenttääkin kiertämään. Siellä on mahtavat maisemat ja kehuttu kenttä.”

Jonna kehuu myös ravintolatarjontaa. Hän pitää ulkona syömisestä ja luettelee Levin laajaa ravintolatarjontaa: ”Aasialainen, Tex Mex, hampurilaiset, kuningasrapua, fuusiokeittiötä, italialaista, suomalaista…”Hyvät lentoyhteydet on pakko mainita, eikä Jonna sano puhuvansa niistä vain viran puolesta. Hän pitää tiivistä yhteyttä ystäviinsä ja vanhempiinsa Etelä-Suomessa. Ähtäristä matka kesti ajaen 3,5 tuntia, mutta lentomatka Kittilästä Helsinkiin vain runsas kolmannes siitä. Lentoasemalla on näinä poikkeuksellisina aikoina ollut valitettavan hiljaista. Viime keväänä matkustajamäärät romahtivat ja ovat sen jälkeen pysytelleet matalalla tasolla. Hienointa on, kun terminaalin pääovet aukeavat ja lähtevien aula pölähtää täyteen matkustajia. Silloin on taas tekemisen meininki.

Harrastaminen ja vapaa-aika on työelämänkin suola. Kotiovelta voi lähteä suoraan harrastuksiin. Kulttuuriakin löytyy, kun lähtee nauttimaan Cinema Levi Summitin leffateatteritarjonnasta Levin huipulla. Elokuvan kanssa voi nauttia lasin viiniä, koska tilassa on anniskeluoikeudet. Aika luksustaEdellisenä talvena Jonnalla osti itselleen myös moottorikelkan. Sen kanssa on tullut huristeltua ympäri kelkkareittejä, jotka nekin ovat Levin alueella hyvin merkittyjä ja huollettuja. Kelkkailun jälkeen voi nauttia vaikka avannosta ja savusaunasta. Kuluneella kaudella saatiin yleiset saunavuorot, niin ettei tarvitse koko saunaa yksin varata.


Kyllä täällä kelpaa olla.

Jonna Pietilä,
Finavia Oyj:n Lapin aluejohtaja ja Kittilän lentoaseman päällikkö.

Lisälukemista

”Rakkaus Leviin on syventynyt vuosi vuodelta”

Helsingissä paistaa huhtikuun loppupuolen aurinko, kun Maritta Laskujärvi pyöräilee, lenkkeilee ja rullaluistelee hiekasta jo harjatuilla kaduilla. Vanhan kaupungin rannoilla meri kiiltelee tummana, mutta mieli palaa Levin valkeisiin hankiin ja kirkkaan siniseen taivaaseen. Ensimmäisen kerran Maritta tuli Leville jo 1990-luvun alussa harjoittelijana. Vanhan Hullu Poron vastaanotossa silloin vietetyn ajan jälkeen hän jo piti Lapin ihmisiä aitoina […]

Lue lisää →

”Pieni kylä, mutta kansainvälisellä twistillä”

Alun perin pellolainen, Hangasvaaralla keittiöitä ja muita kodin kiintokalusteita myyvä ja suunnitteleva Johanna tuli Leville Lontoon kautta. Siellä hän tapasi miehensä Manun, jonka kanssa muutti alueelle 20 vuotta sitten. Leville houkutteli kansainvälinen ilmapiiri. ”Tiesin, ettei siellä ulkomailta muuttavia katsottaisi kummeksuen.” Manu saikin nopeasti kokin töitä ja Johannakin työskenteli ensin hotellissa, sittemmin kaupan kassalla ja pitkän […]

Lue lisää →

”Harrastaminen ja vapaa-aika on työelämänkin suola”

”Ai miks mä asun täällä?” Jonna päivittää Facebookiin kuviensa yhteyteen, jossa ensimmäisessä aurinko paistaa suoraan peililaseihin ja laskettelukypärään, takana joku taiteilee rinnettä alas Telemark-suksilla ja toisessa murtomaahiihtosuksien edessä on loistava latu. Jonna kotiutui Helsingistä Saariselän ja Ähtärin kautta Leville puolitoista vuotta sitten. Saariselällä kului pitkä rupeama hotellinjohtajana ja Ähtärissä 1,5 vuotta eläinpuiston toimitusjohtajana. Nyt vedettävänä […]

Lue lisää →