”Pieni kylä, mutta kansainvälisellä twistillä”
Alun perin pellolainen, Hangasvaaralla keittiöitä ja muita kodin kiintokalusteita myyvä ja suunnitteleva Johanna tuli Leville Lontoon kautta. Siellä hän tapasi miehensä Manun, jonka kanssa muutti alueelle 20 vuotta sitten. Leville houkutteli kansainvälinen ilmapiiri.
”Tiesin, ettei siellä ulkomailta muuttavia katsottaisi kummeksuen.” Manu saikin nopeasti kokin töitä ja Johannakin työskenteli ensin hotellissa, sittemmin kaupan kassalla ja pitkän rupeaman Levin Matkailussa. Nykyisin hän opiskelee sisustussuunnittelu
”Levi on yhtä kuin Sirkan kylä. Pieni kylä, mutta kansainvälisellä twistillä”, Johanna sanoo. Levillä pääsee pienen kylän kodikkaaseen tunnelmaan, mutta palvelut löytyvät läheltä. Ulkopaikkakuntalaiset otetaan hyvin vastaan ja lapsille löytyy joustavasti hoitopaikka vuoropäiväkodissa. Siellä Johannankin kolme lasta ovat olleet hyvässä hoidossa silloin, kun vanhemmat ovat olleet ilta- ja viikonlopputöissä.
”Monikulttuurisuus tuli hauskasti esille, kun lapset päiväkodissa lauloivat kevätjuhlissa Matkustan ympäri maailmaa-laulun kahdeksalla kielellä. Niin monta eri kieltä puhuvaa oli ryhmässä laulamassa.”
Perheen kanssa voi harrastaa kaikenlaista, varsinkin liikunnalliset harrastukset ovat ihan lähellä, ympäri vuoden on lapsillekin paljon tekemistä. Paikallisesti seuratoimintaa löytyy mm. Immelän Vihurien, Kittilän Palloseuran, Salibandyseuran sekä tietenkin Levi Ski Clubista. Johannan vanhin tytär Emma kilpaili jonkin aikaa laskettelussa. Revontuliopistolla on myös laajaa kurssitoimintaa.
Johannan mies Manu on leviläisenä perheen isänä tottunut jo Lapin lämpötilan vaihteluihin ja kommunikoi jo sujuvasti suomen kielellä. Yhdessä perheen ja naapurien kanssa viritellään Hossan talon pihapiirin kotaan tulet ja paistellaan perjantain kunniaksi loimulohta